Tänään käytiin Keruulla ryhmänäyttelyssä ja siellä Manu pärjäsi oikein hyvin olemmalla paras uros ja sitten vastakkaisen sukupuolen paras saaden toisen sertin itselleen - valioluokan narttu taisi päihittää Manun mennen tullen, niin vähän aikaa rodun parhaan valitsemiseen meni. Hyvännäköinen narttu se voittaja onkin, että kyllä se titteli taisi oikeaan osoitteeseen mennä. Onnea siis sinne vielä tätäkin kautta! Tosin Manun sisko Maisa oli paras narttu kehässä todella hyvä ja tuli kakkoseksi, joten melko lähellä oli, että sisarukset olisivat olleet ROP-kehässä kisailemassa keskenään. Manun arvostelu on taas tuolla Näyttelyarvostelut-sivulla.

Päivä oli melko pitkä ja näyttelypaikka ahdas, joten yritin olla siellä mahdollisimman paljon pihalla, jotta Manu pysyisi rauhallisena. Näyttelyssä Manu käyttäytyikin tosi mallikelpoisesti ja seisoi ja käveli nätisti. Pöydällä se tapansa mukaan hieman rimpuili hampaiden katsomisen yhteydessä, mutta tuomari ei pistänyt sitä pahakseen. Pöydällä oloa meidän tulisi harjoitella kotona, mutta Manu kun on kotona vieraiden tullessa sellainen elohiiri, ettei siinä viitsi ketään pyytää Manua kopeloimaan, vaikka luultavasti se tekisi tosi hyvää Manulle.

Lopussa meinasi voimat Manulta loppua ja kasvattajakehässä se jo välillä heittäytyikin maahan, mutta ymmärrettäväähän se oli, että pientä poikaa alkoi väsyttämään, joten eipä se haitannut - hyvin manu kuitenkin jaksoi tsempata melkein koko ajan.

Tapasin siellä myös joitakin parsonihmisiä, joiden kuulumisia olen lueskellut blokeista. Kiva oli nähdä myös ihan oikeasti ja vaihtaa vähän kuulumisia. Mä kun yleensä käyn yksin näyttelyissä, niin on mukava, ettei siellä paikanpäällä tarvitse ihan yksin olla koko ajan.

Lisätään tähän kirjoitukseen vielä kuva Manusta ja ROP-koirasta tuomarin kanssa. Kuvan on ottanut Elmerin isäntä Toni Lund. Kiitos hänelle tästä kuvasta ja muista hienoista kuvista...Manu näyttää kuvissa hyvältä, mutta mun on parasta alkaa miettimään, että miltä mä näytän Manun rinnalla - sen verran ihmeellisiä ilmeitä mulla niissä kuvissa onHymy. Lisää hyviä näyttelykuvia löytyy Elmerin ja Saimin blogin galleriasta.