Tänään meillä oli taas näyttelypäivä ja ihanasti näyttely oli täällä Jyväskylässä. Me ehdittiin Manun kanssa kävellä mukava aamulenkkikin ennen kun me autoiltiin näyttelyyn. Näyttelyssä tuomarina oli tiukka mies Matti Luoso eikä hän Manusta niin kovasti tykännyt. Näin ollen Manu sai erittäin hyvän laatuarvostelun ja oli sitten viidestä avoimen luokan koirasta neljäs. Vain valioluokan uros sai uroksista vaaleanpunaisen nauhan, joten tuomari oli tosi tiukalla tuulella.

Näyttely meni meiltä kuitenkin tosi hyvin, joten en voi muuta kuin olla tyytyväinen tähän päivään. Manu käyttäytyi kehässä ja kehän ulkopuolella todella hienosti! Pöydälläkin se antoi miestuomarin tutkia itseään ilman ongelmia – mulla oli mukana siis todella upeakäytöksinen pieni parsonpoika! Viimeisen sertin metsästys jatkuu sitten muissa näyttelyissä! Palkinnoksi hienosta suorituksesta ja käytöksestä pääsi Manu valitsemaan itselleen uusia leluja ja kotiin tuotiinkin muutama uusi lelu. Nyt täällä Manun iltaa onkin piristäneet sekä Väiski Vemmelsääri että Repe Sorsa -vinkulelut.

Manun arvostelu on ihan hyvä ja sen voi taas lukea tuolta näyttelyarvostelut -sivulta.

Kun näyttelypäivä oli nopeasti ohi, ehdin käydä vielä mun serkun luona kylässä katsastamassa hänen uuden kotinsa sekä vielä liitämässä Manun kanssa iltasella. Liitelykin sujui meiltä oikein hyvin, joten tänään meillä on ollut oikein mukava koiraharrastuspäivä. Edelleen agilityn harjoittelu sujuu niin, että muut poistuvat hallista siksi aikaa, kun me suoritamme rataa, mikä on ollut meidän kannalta tosi hyvä. Manun stressitaso on laskenut ja sellaiset asiat, jotka ovat aiemmin olleet ongelmallisia, sujuvat nyt paremmin. Kepeissäkin ollaan otettu suuri harppaus eteenpäin ja suoritusvarmuus on kasvanut. Edelleenkään Manu ei osaa etsiä oikeaa väliä, mutta kun mä sen sinne ohjaan, niin suorittaminen sujuu ilman suurempia ongelmia melko vauhdikkaasti.

Tänään suoritettiin myös kahdeksan esteen rataa, jossa oli rengas, putki, muuri, puomi, putki, hyppy, pöytä ja viimeisenä A-este. Renkaan Manu suoritti niin, että jätin sen toiselle puolelle rengasta ja se meni hyvin. Samoin sujui putki, muuri ja puomi sujuvasti ja ensimmäiselle kontaktille Manu hiljensi, kun huutelin käskyjä. Loppukontaktin Manu teki hienosti, kuten se on puomilla aina tehnytkin. Puomin jälkeen Manu irtosi putkeen hyvin ja sitten mä myöhästyin käskyssä ja Manu teki vähän liian pitkän kaaren, mutta se kuunteli mua ja korjasi linjansa ja suoritti hypyn, vaikka reitti menikin jo vähän hypyn ohi. Sitten me yllätettiin meidän kouluttaja täysin pöydälle menossa, kun sain Manut kuuntelemaan mua hypyn jälkeen niin, että pöydälle mentiin rauhassa ja jarrut piti niin, että pöydälle myös pysähdyttiin odottamaan vaadittavat sekunnit. Kouluttaja ei odottanut tätä tapahtuvaksi ja hän unohti laskeskella meille sekunteja niin kuin hän laskeskeli muille. Manu jopa parkkeerasi pyllynsä maahan, joten se ei hötkyillyt yhtään pois pöydältä. Sitten mentiinkin A:lle, jossa loppukontaktilla oli namu alustalla odottamassa, jotta Manu pysähtyisi sinne, kun Manulla ei millään meinaa jarrut pitää A:n kontaktilla muuten. Me siis todellakin suoritettiin rata puhtaasti ekalla kerralla, vaikka yksi liian pitkä mutka tehtiinkin. Hienoa!!!!

 

Lopuksi me harjoittelimme keppejä niin, että piti kepeiltä mennä putkeen ja taas putkesta kepeille ja tämä sujui siis meiltä mukavasti, joten voin olla tosi tyytyväinen meidän agilitytreeneihin. Tästä on kiva jatkaa eteenpäin!