Käytiin tänään Manun kanssa Ylivieskassa näyttelyssä, jossa tuomarina oli Maija Mäkinen. Alkuun jo huomasin, että tuomari oli tiukka, kun ei vaaleanpunaista oltu paljon jaeltu niissä roduissa, jotka oli parsoneita ennen, ja niinhän siinä kävi, että punainen nauha saatiin. Tuomari oli kyllä tosi mukava. Hän todella käytti aikaa jokaisen koiran arvosteluun ja kommentoi koiran omistajalle omia huomioitaan koirasta. Meille esim. hän sanoin, että on tainnut joululta jäädä jotain ylimääräistä koiran kroppaan - puolustelin kovasti, että kyllä ne kylkiluut sieltä tuntuu, mutta kuulemma joutuu painamaan, että ne tuntuu. Tosin hän sanoi sitten lopuksi, että Manulla on tilava runko ja luusto, joten siksi se ei ihan kaponen poika tule olemaan koskaan. Tätä pullukkakommenttia en ole saanut aiemmin tuomareilta, mutta kehänlaidalta kylläkin. Mutta edelleen olen sitä mieltä, ettei Manu ole liian lihava, vaan ihan sopusuhtainen enkä aio sen ruoka-annosta sen kummemmin pienentää. Ruokaa sen sijaan voisi muuttaa, mutta pelkään, että Manun maha menee uudestaan huonoksi, joten en sitäkään sitten niin hirmuisen mielelläni tekisi. Joten tämä jää taas tähän katsellaan, ei aiheuta välittömiä toimenpiteitä - asteelle.

Toinen, jo tutummaksi tullut kommentti oli, että pitäisi olla enemmän sukupuolileimaa. Manun päähän ei ole ihan niistä jykevimmästä päästä, joten ymmärrän kyllä tämän kommentin - mutta söpöhän se on kuin mikä, joten en sen naamaa kyllä hirmuisesti lähtisi muuttamaan - eikös joku poitsu saa olla söpökin kaikkien karskien uroiden joukossa!!!!!??????

Manun käytös oli taas oikein hyvä eikä se paljon huudellut toisille poitsuille ja kehässä se oli oikein kiltisti. Vähän näyttelyssä oli ahdasta, joten naapurin staffille piti pikkuisen sanoa, ettei tule liian lähelle Manun häkkiä, mutta muuten Manu pääasiassa yritti vain hurmata itselleen uusia ihmisystäviä ja tietty päästä pusuttelemaan niitä. Näyttelyreissu oli siis mukava siitä huolimatta, ettei sitä viimeistä sertiä tullut vieläkään - toivottavasti joku päivä törmätään tuomariin, joka antaa arvoa hieman leveämpirunkoiselle söpöliinille!

Arvostelun kirjoitan taas tuonne näyttelyarvostelut -sivulle.