Olen opettanut paremman opetettavan puutteessa Manun kantamaan mainoksia postilaatikolta sisälle:) Manu tykkää hommasta kovasti, mutta ihan ei sen tehtävä ole tainnut sille aueta, koska kotona se tahtoo repiä tämän oman "postinsa". Enpä siis taida sille ihan vähään aikaa antaa mitään sen tärkeämpää kotiin vietäväksi. Tässä kuvia meidän touhukkaasta postipojasta.

1852796.jpg

1852799.jpg

Mikan äiti kertoi, että Puttipajalle on tullut myyntiin osuvasti Maria ja Mika -nallet...nehän piti sitten käydä hakemassa kotiin:)

1852822.jpg

Ja sitten palataan taas Manun kouluttamiseen. Olemme pitäneet pientä taukoa koulutuksessa, kun perustottelevaisuuskurssi loppui. Olen vain lenkillä joskus ottanut liikkestä pysähtymistä ja maahanmenoa ym., jos Manu on itse hakenut ensin kontaktia muhun. Eilen päätin sitten, että kun olen kaverini kanssa ensin käynyt lenkillä, niin koulutan Manua hieman urheilukentällä. Manun huomio oli tosi vaikea saada itseeni - namut ei kiinnostanut ollenkaan ja lelunkin kanssa oli niin ja näin, mutta jotain sain vähän tehtyä, mutta esim. liikkeestä istuminen ja seisominen tahtoi epäonnistua Manun mennessä maahan, kun olin sen ensimmäisellä kerralla käskenyt maahan ja palkinnut sen siitä. Tänään sitten päätin lähteä uudestaan kokeilemaan kentälle...ensimmäisellä kentällä oli lapsia leikkimässä, joten piti sitten suunnata muualle. Toisellakaan kentällä ei ollut ihan häiriötöntä, mutta päätin kuitenkin yrittää kouluttaa siellä. Namut ei taaskaan kiinnostaneet, mutta lelun avulla sain Manun innostumaan ja meillä meni jo suht hyvin, vaikka seuratessa Manu tahtoi välillä vähän poukkoillakin. Kauan ei ehditty kentällä temuta, kun sinne tuli mopopoikia krossailemaan...Manu kun on erittäin kiinnostunut kovaäänisistä mopoista niin ei auttanut muu kuin napata koira kainaloon ja laittaa autoon. Autossa se sitten yritti murtautua metallihäkistä ja päästä jahtaamaan mopoja. Päädyin sitten ajelemaan kotiin ja siellä rivitalon etupihalla jatkoin Manun kouluttamista ja sehän sujui kuin unelma...namut kelpasi taas ja sain harjoiteltua kaikkia liikkeitä...ensimmäistä kertaa menin jopa hetkeksi piiloon, kun Manu makasi paikallaan eikä Manu liikkunut minnekään vaan pysyi aloillaan tosi hyvin. Enpä siis taida vielä lähteä kotipihaa pidemmälle kouluttamaan Manua, vaan täytyy nauttia kotipihalla tapahtuvista onnistumisista ensin ja siirtyä sitten pikkuhiljaa muualle.