Tänään oli Manulla taas vauhdikas iltapäivä ja ilta. Käytiin Manun kanssa pitkästä aikaa koirapuistossa ja nyt siellä olikin mukavasti porukkaa. Koirat olivat pääasiassa melko isoja myös pienten puolella, mutta se ei Manun menoa haitannut. Aluksi Manu tutustui ranskanbulldogin urospentuun. Ikää oli saman verran kuin Manulla ja alkuun menikin ihan hyvin. Sitten Manu hermostui tämän toisen pojan tökkimiseen ja hieman ärähteli. Sen jälkeen Manu huomasi lumipalloa heittelevän miehen (saman johon ollaan törmätty aiemminkin) ja Manu päätti omia tämän miehen itselleen ja ärisi, jos joku muu tuli tämän miehen luo tai sen heittelemien lumipallojen luo. No, tämä ärhentely lopetettiin heti alkuunsa ja siirsin Manun syrjemmälle. Tällä kertaa Manun pää ei mennyt niin sekaisin lumipalloista kuin viimeksi ja se suostui suosiolla poistumaan tämän miehen luota. Sen jälkeen Manu löysi suomenajokoirasekoituksen, jonka kanssa Manu juoksikin koko loppuajan. Tämä ajokoira oli Manua nopeampi, mutta sitkeästi Manu jaksoi sitä jahdata ympäri puistoa. Ajossa oli mukana ensimmäistä kertaa myös ääniefektit... äänet vaihtelivat vingahduksista haukahduksiin ja ärinöihin. Tais poikaa hieman harmittaa, että toinen oli nopeampi, mutta kiitettävästi Manu jaksoi juosta ympäriinsä.

Sitten kun me päästiin koirapuistosta kotiin, tuli mun vanhemmat ja sisko kyläilemään. Ajattelin, että Manu olisi saanut purkaa paineitaan jo riittävästi koirapuistossa, mutta kyllä sillä riitti virtaa vielä vieraillekin. Heti kun meille tulee joku niin Manu alkaa käymään hirmuisilla kierroksilla, se yrittää hyppien päästä nuolemaan ihmisten kasvoja ja sitä saa koko ajan olla nostelemassa pois. Se on aina myös erittäin nopea näissä liikkeissään ja tempauksissaan ja se saikin mun äidin kumottua sohvalle....että on siinä vielä tekemistä, että meillä olisi vieraat edes suhtkoht rauhallisesti vastaanottava koira. No pikkuhiljaa täytyy yrittää sitä saada hillitsemään itsensä.

Jotta tämä juttu ei jäisi aivan ilman kuvia, laitan tähän oheen kuvan meidän jalkapalloilijasta. Tähänkin peliin kuuluu olennaisena osana ääniefektit...Mun edellinen koirani oli niin hiljainen, joten tähän ääntelyyn on pitänyt yrittää sopeutua...tosin Manun äännähtelyjä pyritään kyllä koko ajan hillitsemään, ettei siitä tulisi kaikkea ja kaikkia haukkuvaa koiraa.
1433384.jpg
Ja sitten vielä oheen kuva Manusta rakkaan leijonalelunsa kanssa.
1433390.jpg