...tuli vihdoinkin ja Manun osalta tulos on puhdas eli Manu on geneettisesti terve linssiluksaation osalta. Uutinen oli hieno, vaikka tätä tulosta uskalsin jo hieman toivoa, kun tiesin, että Manun veli Figo oli terveeksi todettu jo aiemmin.

Viikonloppuna meillä oli agilityä sekä lauantaina että sunnuntaina, mutta lauantain treenistä olin vain puolet, koska silloin oli vielä niin kylmä, etten halunnut seisoskella kylmässä hallissa pidempään, kun treenasimme vain esteitä yksittäin. Sunnuntaina sitten teimme rataa ja silloin olin koko tunnin. Aina kun muut treenasivat, kävelin Manun kanssa pihalla, jotta se pysyisi lämpimänä ja jotta se ei kuumenisi liikaa muiden suoritusten seuraamisesta.

Radan suorittaminen meni oikein hyvin ja sain taas parista haastavammasta kohdasta Manun suoriutumaan oikein hyvin. Yllätin meidän ohjaajan nopeudellani, tekemällä valssin sellaiseen kohtaan, mihin hän ei uskonut, että sellaisen ehtisin tekemään. Tein sen ihan pariin kertaan, joten mun jalat meni tosi vikkelään tai sitten Manu oli vain tällä kertaa hitaampi ja kuuliasempi. Ihan ongelmitta radan suorittaminen ei tällä kertaa mennyt, vaan pitkästä aikaa Manu juoksi renkaan ohi, joten sen jouduin ottamaan sitten tosi tarkasti ja yllätyksekseni Manu juoksi aina pussin ohi, vaikka linja edelliseltä esteeltä oli ihan suora. Taisin itse kiirehtiä liikaa, jolloin Manu rynni esteen ohi mieluummin kuin olisi sukeltanut pussiin, koska kun rauhoitin esteelle menon omalta osaltani, sukelsi Manu pussiin ongelmitta. Toinen rata oli lyhyempi ja suoraviivaisempi ja se me tehtiin kerralla puhtaasti. Nyt Manu yllätti mut tekemällä myös A:n loppukontaktin siististi ja maltilla. Puomin kontakti on mennyt yleensä hyvin, mutta A:lla on Manulla ollut liikaa vauhtia, jolloin kontaktille pysähtyminen ei ole onnistunut, mutta nyt oli malttia tarpeeksi, jolloin kontaktikin onnistui. Sunnuntain treenikerta oli siis oikein kiva ja nyt sitten odotellaan innolla seuraavan kurssin alkua. Ja nyt me sitten pidetään hyvillä mielin parin viikon joululoma ja toivotetaankin kaikille hyvää joulua!