Tässä blogissa on tarkoitus kertoilla parsonrussellinterrieri Manun touhuista ja alkuun ajattelin kirjoittaa lyhyen katsauksen siitä, mitä Manu on koiriaan.

Manu tuli meille marraskuun lopulla 2007 ja sen jälkeen on riittänyt menoa ja meininkiä tässä huushollissa. Tosin voisin sanoa, että menoa on kuitenkin ollut vähemmän kuin mitä odotimme -  kaikkien kuulemiemme juttujen jälkeen. Varsinkin nykyisin Manu on melko rauhallinen aina kotioloissa, kun sen kanssa voi jo käydä pitemmillä lenkeillä sekä koirapuistossa leikkimässä. Ettei me mitään huliviliä sitten taidettukaan hankkia:) Tosin on pakko myöntää, että edelleen väsyneenä Manu tykkää komentaa haukkumalla ja näykkimällä, mutta yleensä tilanne rauhoittuu sillä, että se otetaan syliin niin, ettei se pääse näykkimään - siihen se sitten rauhoittuu.

Manu on rotukuvauksen mukaisesti kiinnostunut kaikesta tekemisestä ja se osallistuukin mielellään omalla tavallaan kaikkeen, jos se vain otetaan mukaan. Liiallisen intoilun takia se kyllä joutuu sisätiloihin esim. lumen kolauksen ajaksi. Sitä räksyttämistä kun ei jaksa kuunnella kukaan. Saunaan ei myöskään olla menty enää Manun tulon jälkeen ilman, että Manu loikoilisi meidän kanssa ylälauteilla...tosin yritämme sitä laittaa välillä jäähylle, jottei se nyt liian kauan olisi kuumassa. Suihkussa käynti ei ole niin Manun mieleen, mutta sekin kestetään, jos saunaan pääsee. Lisäksi Manu tykkää kaikista luolista...pihaan on sille rakennettu pari tunnelia ja lenkillä lainaillaan välillä naapuruston lasten tekemiä lumiluolia - Manusta on kiva juoksennella tunnelin läpi - tämä taitaa tietää hyvää, jos joskus eksymme agilitykentille, niin kuin toiveena olisi.

Jotta Manusta saataisiin yhteiskuntakelpoinen, ollaan me aloitettu tottelevaisuuskoulutus ihan kurssilla. Manu onkin yllättänyt meidät fiksuudellaan. Poika oppii hyvin nopeasti (ainakin tekee temput hienosti kotioloissa) ja nykyään se osaakin tulla sivulle ja olla paikallaan kun minä poistun näkyvistä. Lenkillä on vielä harjoiteltavaa, koska Manu rakastaa kaikkia ihmisiä ja koiria, joten sillä on aina hirveä kiire päästä tutustumaan muihin tielläliikkujiin.