Tänä viikonloppuna Manulla olikin paljon ohjelmaa. Ensin lauantaiaamuna käytiin lähimetsikössä naapurin Iitun kanssa leikkimässä. Koirat juoksentelivat ja hyppelivät kaadettujen puiden yli ja sitten Iitu innostui käymään vedessä...Manu ei ainakaan vielä rohjennut mennä veteen - onneksi - mutta tosin Manu tykkäsi ottaa mutakylpyjä. Sitten kun oltiin käyty pesulla ja turkki oli kuivunut ja Manu oli ottanut pienet nokoset auringonpaisteessa kuistilla sekä lelukoiran päällä ja kainalossa, lähdimme vielä käymään koirapuistossa. Tässä kuvia Manusta nokosilla.

1505133.jpg

1505149.jpg

1505151.jpg

Aluksi koirapuistossa meni ihan kivasti, Manu tykkäsi leikkiä siellä olleiden koirien kanssa...varsinkin se tykkäsi painia kääpiösnautseripennun kanssa. Vähän ajan päästä puistoon tuli toinen parsoni...tämä vanhempi parsonherra otti Manut silmätikukseen ja hyppi koko ajan sen selkään. Manu ei uskaltanut sanoa tällä koiralle oikein vastaan ennen kuin sen omistaja kävi noukkimassa tuon isomman koiran pois Manun selästä. No, kohta tämä vanhempi parsoni sitten löysi uuden uhrin - narttu beaglen. Sen jälkeen tämä parsoni sitten hyppi tuon nartun selkään. Manu oli jotenkin jäänyt niin "koukkuun" tuohon toiseen parsoniin, että se sitten räksytti taukoamatta tämän parsonin ympärillä. Manu oli niin sekaisin tästä toisesta parsonista, ettei se kuullut eikä nähnyt mitään muuta eikä antanut mulle kiinni, vaan aina väisti kun yritin saada sen pois räksyttämästä. Beaglen omistaja ei sitten enää jaksanut katsoa tätä kahden hullun parsonin touhua sen oman koiransa ympärillä, vaan päätti lähteä...samalla mä sain napattua Manun syliini ja kannoin herran ulos aitauksesta. En ole koskaan nähnyt Manua tuollaisena toisten koirien kanssa. Normaalisti se tykkää nujuta ja juosta toisten kanssa eikä koskaan jää räksyttämään minnekään. En edes pysty ymmärtämään, et miksi Manu sitä toista parsonia oikein haukkui ja miksi se sitä halusi niin hirveästi seurata, sehän oli alkuun koko ajan pyrkinyt alistamaan Manun. En edelleenkään käsitä, mitä sen päässä oikein juoksi, kun se noin räksytti ja seurasi sitä koiraa.

Sitten tänään sunnuntaina kävimme pitkästä aikaa russellilenkillä. Sinne tulikin ihan kivasti koiria ja kaikki koirat tulivat oikein hyvin toimeen keskenään - ei ollut ollenkaan mitään ärinöitä, vaikka sekaan mahtui sekä uroksia että narttuja. Manu nautti oikein kovasti lenkistä ja nyt oli taas koiran käytöskin normaali. Se  välillä juoksenteli toisten koirien kanssa ja sitten se taas välillä tuli tervehtimään ihmisiä. Manu tykkää aina käydä tervehtimässä kaikkia ihmisiä niin lenkillä kuin koirapuistossakin. Lenkin jälkeen Manu joutui taas suihkuun, kun reitti piti sisällään hyvin kosteita ja kuraisia pätkiä. Tässä kuva lenkiltä - Manu keskellä hurjana peuhaamassa kahden jackrussellinterrierin kanssa.

1505154.jpg

Sen jälkeen lepäsimme hieman ja sitten matkasimme "mummolaan" auton renkaita vaihtamaan. Manu oli ensimmäistä kertaa käymässä mummolassa ja vähän mietitytti, miten se pysyisi koko ajan pihassa, kun sitä ei ole aidattu, mutta Manu viihtyi tosi hyvin ulkona eikä tehnyt elettäkään, että olisi lähtenyt siitä jonnekin. Tosin pihassa oli niin paljon touhua, että muualla olisi varmasti ollut tylsempää - Manulla kun oli pihassa monta leikityttäjää ja sitten se "pääsi" aina välillä auttamaan renkaiden vaihdossa tunkemalla itsensä "papan" ja auton väliin pussailemaan pappaa...renkaanvaihto taisi olla hieman hankalampaa ja hitaampaa, kun yksi pieni rakastava parsonpoika käy antamassa pusuja:) suurkiitokset avusta sinne mummolaan! Manu ainakin nautti iltapäivästä...vaikkakin joutuu taas suihkuun, kun kävi siellä auton luona niin usein auttamassa, että sai itseensä lisää mustia läiskiä.