Olen tänä syksynä neulonut Manulle villapaitaa ja nyt se on vihdoinkin valmis. Hieman isohan siitä tuli, mutta kyllä se varmaan käyttöön tulee silloin, kun matkataan agilityyn ja on kylmä... jos auto on kylmä, niin autossa Manun on varmaan ihan hyvä pitää sitä - ei ainakaan kiristä. Tässä kuvia Manusta uusi villapaita päällä. Voisinhan yrittää hieman kiristää tuota vyötäröä, kun Manun ei varmaan sovi noin paljoa lihoa:)

Käytiin taas eilen Manun kanssa metsässä lenkkeilemässä. Tällä metsäreitillä Manulla on aina pari kohtaa, jossa se saa hepulikohtauksen...silloin se juoksee ympyrää hirveätä kyytiä... tässä kuva Manusta hepulikohtauksen jälkimainingeissa, kun sen piti päästä komentamaan mua...en taas tiedä, että mistä, mutta jostain syystä se mulle halusi haukkua....Tässä Manu valmiina aloittamaan komentamisen:)Ja tässä haukkumisessa on niin paljon energiaa pään liikkeessä, ettei kamera pystynyt sitä tarkentamaan:)


Koirakoulussa oltiin taas perjantaina ja nyt meillä meni melko hyvin. Hyppy sujui tällä kertaa hyvin, vaikka tosin aina välillä komennushaukun säestämänä...maneesissa kun tuo ääni vielä kuuluu niin hyvin, niin oli Manusta kiva haukkua siellä. Sitten harjoittelimme pysähtymistä luoksetulon yhteydessä...sen Manu tajusi aika hyvin ja nyt olenkin sitä välillä lenkillä ottanut. Manu ihan innostui siitä, kun se on vähän erilaista tekemistä ja palkkakin lentää sille - se kai siinä kivointa onkin, kun namu heitetään sen taakse. Nouto taas ei sujunut koirakoulussa ollenkaan, vaikka Manu on sen jo aika hyvin tajunnutkin. Olen kotona saanut sen jopa istumaan ja sen jälkeen vasta irroittamaan otteensa noutokapulasta, mutta tosiaan koirakoulussa kapulaa ei haluttu ottaa suuhun ollenkaan. Toiselle koiralle heitetty kapula olisi kyllä kelvannut...että mielenkiinto oli osan aikaa taas muissa koirissa ja niiden tekemisissä kuin meidän yhteisessä touhuamisessa. Mutta munhan se on jotenkin saatava käännettyä Manun kiinnostus muhun ja siihen, että yhdessä tekeminen on kivaa. Sitä se nimittäin on agilityssä...siellä mulla ei ole ollenkaan ongelmia sen kanssa, etteikö me touhuittais yhdessä. Mut sitä mun toko-ohjaaja sanoikin, että se tokokin pitää saada kivaksi eikä pakkopuurtamiseksi...että siihen nyt sitten tähdätään.

Manulla on nyt hieman seesteisempi vaihe menossa, kun lenkillä ei ole pariin päivään äristy sitten kenellekään...ei vaikka vastaantuleva koira ärisisi Manulle - toivotaan, että tämä jatkuu ja Manu on tajunnut, että on ihan tarpeetonta äristellä tienpäällä muille, vaan ohi päästään mukavammin, kun ollaan ihan hiljaa. Mutta ei tuo meidän poika ihan hiljainen ole...se on nyt päättänyt takapihalla ollessaan omistaa koko ympäristön ja sehän tarkoittaa sitä, että kaikki meidän takapihan ohitse menevät ihmiset haukutaan, vaikka ne kulkevatkin jalkakäytävällä autotien toisella puolella. Mutta tämä on kyllä pieni ongelma siihen verrattuna, että Manu alkaisi haukkua sisällä yksin ollessaan -sitä se nimittäin ei ole vielä tehnyt ja sen osalta toivonkin parasta...ongelmana on vain se, että meidän seinänaapurin koira haukkuu yksin ollessaan ja saattaa tosiaan olla ajan kysymys, milloin Manu yhtyy konserttiin...mutta toivotaan, että Manu pysyy hiljaisena ja jättää naapurin koiran mekastuksen omaan arvoonsa.