Oltiin tänään JAT:n koulutusohjaajakurssilla harjoituskoirakkona. Alku meni vähän plörinäksi, kun Manu oli tajunnut, että mun laukussa on uusi vinkulelu. Oli kyllä virhe ottaa lelu mukaan kentälle. Alkuun Manu yritti vain saada lelun, joten radalta se juoksi mun repulle. Sitten kun otin lelun taskuun, hyppi Manu mua vasten joka välissä yrittäen saada lelun itselleen. Yhdessä vaiheessa sitten yksi koulutusohjaajaoppilas heitti lelun Manulle palkaksi - se oli virhe, koska Manu ei antanut lelua enää takaisin. Manu juoksenteli kentällä ympäriinsä lelu suussa ja sitten se juoksi putkeen piiloon, niin kuin fiksut pienet miehet tekee. No, saatiin se lelu takaisin ja sitten kävin Manun kanssa viemässä lelun autoon, niin että Manu näki, että lelu jäi sinne. Sen jälkeen pidin pienen tauon ja se tepsi, treenailu sujui sen jälkeen tosi hyvin. Meitä oli vain kaksi koirakkoa opetettavana, joten saatiin yksilöllistä opetusta. Me harjoittelimme kahta erilaista rataa ja tosiaan se viimeinen sujui meiltä jo ihan hyvin.

Meillä on ongelmia A:n kontaktin kanssa, koska Manu ei pysähdy kontaktille samoin kuin se tekee puomin kontaktin kanssa. Jostain syystä Manu vaan ei osaa yhdistää tuota samaa juttua A:n kontaktille. Lisäksi takaakierroissa meillä oli vähän haasteita, mutta sain hyviä vinkkejä, miten sitä harjoitellaan apuohjaajan kanssa ja kun sitten yritimme sitä, meni takaakiertokin sujuvasti. Lisäksi Manu osasi taas lopussa pysyä lähdössä paikallaan. Nyt mun täytyy tosiaan olla tarkkana tuon lähdössä odottamisen kanssa, jotta siitä tulisi varmempaa.

Paljon meillä on vielä opittavaa, mutta mulle sanottiin, että meidän touhussa on toivoa ja että varmasti vielä tullaan tekemään hyvää jälkeä, joten täytyy vain jaksaa harjoitella ja uskoa siihen, että joku päivä tämä liitäminen saattaa sujuakin. Nyt oli kuitenkin taas kiva agilitykerta, joten mukavaa se on Manun kanssa harrastaa!